Αξονική στεφανιογραφία 128 τομών

Ο Πολυτομικός -128 τομών Αξονικός Τομογράφος DEFINITION AS+ είναι μοναδικός στο είδος του και αποτελεί επιστημονική καινοτομία γιατί:

Διαθέτει 128 τομές με αποτέλεσμα τη μεγάλη ροή συλλεγομένων δεδομένων, μεγάλη ανατομική κάλυψη (κάλυψη μυοκαρδίου σε 4 καρδιακούς παλμούς), συντόμευση του χρόνου της εξέτασης και κατά συνέπεια μείωση της δόσης ακτινοβολίας.

Διαθέτει το μεγαλύτερο άνοιγμα GANTRY στον κόσμο (78 cm) και η εξεταστική τράπεζα έχει τη δυνατότητα να σηκώσει ασθενείς με βάρος έως 300kgr. Έτσι μπορούν να εξυπηρετηθούν ογκώδεις ασθενείς.

Είναι ο ταχύτερος αξονικός στον κόσμο αφού διαθέτει τον μικρότερο χρόνο πλήρους περιστροφής 300msec, με συνέπεια τη μείωση του χρόνου εξέτασης και της δόσης ακτινοβολίας.

Διαθέτει επιπλέον διαμορφούμενο κατευθυντήρα (collimator) της λυχνίας ο οποίος επιφέρει μείωσης της δόσης ακτινοβολίας έως 25% περισσότερο από τους συμβατικούς αξονικούς τομογράφους.

Διαθέτει την υψηλότερη στον κόσμο χωρική διακριτική ικανότητα 0.24mm με αποτέλεσμα την απεικόνιση υπέρλεπτων δομών.

Ο εξεταζόμενος χρειάζεται να είναι 5 ώρες νηστικός (μπορεί να πιει μόνο νερό εφ’ όσον επιθυμεί).

Επίσης, αν έχει κάποιου είδους αλλεργία (σκόνη, φάρμακα, τροφές, έντομα, κλπ.), χρειάζεται να ακολουθήσει ειδική αντιαλλεργική αγωγή (*1).

Το ενδοφλέβιο φάρμακο που θα χορηγηθεί κατά τη διάρκεια της εξέτασης και πρέπει να το έχει προμηθευτεί ο εξεταζόμενος από το φαρμακείο είναι το ultravist 370, 150 ml

13 ώρες πριν την εξέταση : 2 χάπια MEDROL 16mg + 1 XOZAL
7 ώρες πριν την εξέταση : 2 χάπια MEDROL 16mg + 1 XOZAL

Μια ημέρα πριν την εξέταση: Όχι ψάρι, αυγό, χοιρινό, σοκολάτα

Την ημέρα της εξέτασης: Όχι ψάρι, αυγό, χοιρινό, σοκολάτα Νηστικοί 4-6 ώρες πριν την εξέταση

Γίνεται στα Εργαστήρια