Μαγνητική προστάτη αδένα (πολυπαραμετρική ανάλυση)

Η πολυπαραμετρική μαγνητική τομογραφία προστάτη συνδυάζει ανατομικές και λειτουργικές τεχνικές μαγνητικής τομογραφίας βελτιώνοντας σημαντικά την ακρίβεια της μεθόδου στη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη αδένα.

Ειδικότερα, δίνει χρήσιμες πληροφορίες για την εντόπιση εστιών καρκίνου του προστάτη αδένα, την πραγματοποίηση στοχευμένης διορθικής βιοψίας, την ακριβή τοπική σταδιοποίηση της νόσου, το σχεδιασμό της θεραπείας (χειρουργική, ακτινοθεραπεία), την εκτίμηση του αποτελέσματος της θεραπείας και την ανίχνευση τοπικής υποτροπής με αποτέλεσμα να είναι ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια του ουρολόγου για την διαχείριση του ασθενούς. με τη χρήση επιφανειακού (και όχι διορθικού) πηνίου.

Παίρνουμε από το φαρμακείο το σκεύασμα Χ-Prep (75 ml). Η συσκευασία αυτή περιέχει ένα (1) φιαλίδιο με σιρόπι.

Την προηγούμενη ημέρα από την εξέταση, στις 17:00 θα πρέπει να καταναλώσετε όλο το φιαλίδιο και μέσα στις επόμενες δύο (2) ώρες θα πρέπει να πιείτε δύο (2) λίτρα νερό.

Οι τροφές που επιτρέπονται την προηγούμενη ημέρα από την εξέταση είναι μόνο σούπες.

Την ημέρα της εξέτασης θα πρέπει πέντε (5) ώρες πριν να είστε νηστικός. Επιτρέπεται μόνο νερό αν θέλετε να πιείτε και δύο (2) φρυγανιές.

Επίσης, αν έχει κάποιου είδους αλλεργία (σκόνη, φάρμακα, τροφές, έντομα, κλπ.), χρειάζεται να ακολουθήσει ειδική αντιαλλεργική αγωγή (*1).

Το ενδοφλέβιο φάρμακο που θα χορηγηθεί κατά την διάρκεια της εξέτασης και πρέπει να το έχετε προμηθευτεί από το φαρμακείο είναι το Dotarem 20ml.

Γίνεται στα Εργαστήρια