Μικροβιολογικό – Εργαστηριακές Εξετάσεις

Ανοσολογικό

Βιοχημικό

Μικροβιολογικό

Ορμονολογικό

Ανδρολογικό

Μοριακή βιολογία


Στο μικροβιολογικό εργαστήριο εκτελείται ένα ευρύ φάσμα εργαστηριακών εξετάσεων που συμβάλλουν στην πρόληψη ή διάγνωση διαφόρων παθολογικών καταστάσεων πριν την κλινική εμφάνισή τους, καθώς και στην παρακολούθηση της θεραπείας.

Το εργαστήριο διαθέτει προηγμένο εξοπλισμό μηχανημάτων υψηλών προδιαγραφών και αξιόπιστο σύστημα μηχανοργάνωσης και εκτέλεσης των εξετάσεων, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την παροχή υψηλής ποιότητας προληπτικής και διαγνωστικής ιατρικής.

Το μικροβιολογικό εργαστήριο είναι πιστοποιημένα με ISO 9001:2008. από το Εθνικό Σύστημα Εξωτερικής Αξιολόγησης Αποτελεσμάτων (Ε.Σ.Ε.Α.Π.) και η αξιοπιστία των αποτελεσμάτων ελέγχεται εσωτερικά και εξωτερικά με τεχνικές ποιοτικού ελέγχου σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Οι εξετάσεις αίματος πρέπει να γίνονται κατά προτίμηση πρωινή ώρα και ο εξεταζόμενος να είναι νηστικός.Την προηγούμενη της εξέτασης αποφεύγουμε βαριά και λιπαρά γεύματα. Ειδικότερα όταν οι εξετάσεις μας περιλαμβάνουν έλεγχο για ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ-ΤΡΙΛΥΚΕΡΙΔΙΑ και ΣΑΚΧΑΡΟ συνιστάται 12ωρη νηστεία πρι την αιμοληψία.

Φυσικά σε έκτακτη ανάγκη η' κατόπιν εντολής γιατρού μπορεί να γίνει αιμοληψία οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Aν ο εξεταζόμενος λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για οποιοδήποτε λόγο υγείας θα πρέπει να συμβουλευτεί τον θεράπων ιατρό για την λήψη των φαρμάκων πριν η μετά την αιμοληψία.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΟΥΡΩΝ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

Η σωστή δειγματοληψία απαιτεί καλό πλύσιμο των έξω γεννητικών οργάνων με σαπούνι και νερού πριν από την λήψη του δείγματος.

Προτιμάται η πρώτη πρωινή ούρηση.Το δείγμα λαμβάνεται σε αποστειρωμένο ουροδοχείο από το μέσο της ούρησης (αφήνουμε να φύγουν τα πρώτα ούρα, λήψη, συνέχιση της ούρησης.